Sessions

Time
Session
Duration
Cost
8:30 AM
  • Conference Registration

    Collect your conference credentials from the registration desk

    7.5 hours
4:30 PM
  • Transfer to Welcome Reception

    Meet in the hotel lobby for welcome reception transfer

    1 hour
5:30 PM
  • Welcome Reception

    Welcome reception at Government House

    1 hour
7:00 PM
  • Evening at Leisure
    13.5 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:30 AM
  • Conference Registration

    Collect your conference credentials from the registration desk

    40 mins
9:10 AM
  • Welcome to Country

    Performed by Tauondi Cultrual Group

    5 mins
9:15 AM
  • Welcome
    Judge Wayne Chivell

    15 mins
9:30 AM
  • Voluntary Euthanasia and the Coronial Process
    Marshall Perron

    Marshall grew up in the Northern Territory. He left school at 14, tried his hand at a variety of... More

    1 hour
10:30 AM
  • Morning Tea
    30 mins
11:00 AM
  • Euthanasia - The Personal Experience with the Coronial Process
    Nikki Gemmell

    Nikki Gemmell is the best-selling author of thirteen novels, including the international... More

    45 mins
11:45 AM
  • Coroners Law & Services in England and Wales: An Update
    Judge Andrew Harris

    Andrew has been a paediatrician, GP, medical director, and public health consultant. He... More

    45 mins
12:30 PM
  • Lunch
    1 hour
1:30 PM
  • Predatory Journals
    Prof Roger Byard AO PSM

    Professor Roger Byard AO PSM holds the George Richard Marks Chair of Pathology at The University... More

    30 mins
2:00 PM
  • Sudden Unexpected Death In Epilepsy
    Dr. Linda Iles (VIFM)

    Dr Linda Iles is head of Forensic Pathology Services at the Victorian Institute of Forensic... More

    45 mins
2:45 PM
  • Afternoon Tea
    30 mins
3:15 PM
  • Child Protection
    Dr. Jeremy Sammut

    Dr Jeremy Sammut is a Senior Research Fellow at the Sydney-based think tank, The Centre for... More

    The Honourable Justice Jennifer Coate

    Justice Coate is a Judge of the Family Court of Australia and one of the six Royal Commissioners... More

    1.5 hours
4:45 PM
  • Conference Day One Close
    Mark Johns

    State Coroner Mark JohnsMr Mark Johns, South Australia’s State Coroner, was appointed in... More

    15 mins
5:00 PM
  • Evening at Leisure
    15.5 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:30 AM
  • Conference Registration

    Collect your conference credentials from the registration desk

    30 mins
9:00 AM
  • Domestic Violence Interview with Sophie Scott
    Sophie Scott

    Award winning journalist and author Sophie Scott is on a mission to educate and inspire people... More

    Atena Abrahimzadeh

    Atena’s mother Zahra was murdered by her father in front of hundreds of people at a... More

    Maria Hagias

    Maria Hagias has worked in the Domestic Violence Sector of South Australia for 24 years. ... More

    Mark Johns

    State Coroner Mark JohnsMr Mark Johns, South Australia’s State Coroner, was appointed in... More

    1 hour
10:00 AM
  • Deaths occurring in the context of Domestic and Family Violence: A national collaboration and analysis
    Heidi Ehrat

    Domestic Violence and Outcomes of Coronial Recommendations Occurring in the context of Domestic... More

    30 mins
10:30 AM
  • Morning Tea
    30 mins
11:00 AM
  • The Impact of Organ Donation on the Coronial and Judicial Process
    Dr Leo Nunnink

    Dr Leo Nunnink is an intensive care specialist, emergency physician and medical director of... More

    45 mins
11:45 AM
  • Behind the Surgical Curtain
    Tony Schapel

    Tony Schapel, Deputy State Coroner, South Australia   Tony Schapel is a magistrate and a... More

    45 mins
12:30 PM
  • Lunch
    1 hour
1:30 PM
  • The Lindt Café Inquest
    Michael Barnes

    Magistrate Michael Barnes was appointed NSW State Coroner in January 2014 after being the... More

    1 hour
2:30 PM
  • Head Injury and Concussion in Sport
    Professor Robert Vink

    Professor Robert (Bob) Vink is currently the Pro Vice-Chancellor (Health Sciences) at the... More

    1 hour
3:00 PM
  • Afternoon Tea
    30 mins
3:30 PM
  • Armed Conflicts and Disasters, what have learnt - from Kosovo to our own back yard
    Associate Professor Carl Winskog

    Carl Winskog a qualified Medical Doctor and specialist in Forensic Medicine. He attended the... More

    30 mins
4:00 PM
  • Refusals of Inquests
    Dr. Ian Freckelton QC

    Ian Freckelton is a Queen’s Counsel at the Victorian Bar who has appeared in many of the... More

    30 mins
4:30 PM
  • Conference Day Two Close
    Tony Schapel

    Tony Schapel, Deputy State Coroner, South Australia   Tony Schapel is a magistrate and a... More

    10 mins
5:30 PM
  • Transfer to Gala Dinner

    Meet in the hotel lobby for gala dinner transfers

    1 hour
6:30 PM
  • Coroner’s Society Pre Dinner Drinks
    30 mins
7:00 PM
  • Coroner’s Society Gala Dinner
    3.5 hours
    $230.00
10:30 PM
  • Transfer to Hotel
    30 mins
Time
Session
Duration
Cost
8:30 AM
  • Conference Registration

    Collect your conference credentials from the registration desk

    30 mins
9:00 AM
  • Drowning Patterns, Concerns, Regional Issues and the Impact of Coronial Recommendations
    Justin Scarr

    Justin Scarr is the Chief Executive Officer of the Royal Life Saving Society – Australia,... More

    30 mins
9:30 AM
  • Defence Force Deaths
    James Gaynor

    Inspector-General of the Australian Defence Force Mr James Gaynor commenced his term as the... More

    1 hour
10:30 AM
  • Morning Tea
    30 mins
11:00 AM
  • The CSI effect: What is facial recognition technology really capable of?
    Dana Michalski

    Dana Michalski is a Scientist with the Defence Science and Technology Group. Dana works directly... More

    1 hour
12:00 PM
  • Conference Close
    Mark Johns

    State Coroner Mark JohnsMr Mark Johns, South Australia’s State Coroner, was appointed in... More

    15 mins
12:15 PM
  • Lunch
    1 hour
1:15 PM
  • Delegate Departures
    1 mins